21.1.08

Engelska Mysterier, del II

Gör som Sandra rekommenderade och låter del II handla om heltäckningsmattor. Här i England är inte heltäckningsmattor något man ser då och då och främst på ställen byggda för sisådär 30 år sedan. Nej, här är de mer regel än undantag. Jag förstår inte riktigt hypen runt det hela, är det för att de ofta har kallare än oss inomhus och därmed vill ha lite extra varma golv? Eller tycker de på allvar att det är snyggt? På universitet finns det heltäckningsmattor överallt och många klubbar har inte heller insett det extremt opraktiska i det hela, väldigt mystiskt. Men det dummaste är ändå heltäckningsmattor i badrummen. Barbara, en kompis jag gick A-kursen med, berättade att när hon bodde i värdfamilj kom tonårsdottern inraglandes på toaletten efter en blöt kväll och spydde - på mattan. Stanken hade suttit kvar i många dagar. Här är vi ändå ganska lyckligt lottade, vi har mattor i sovrummen och that's it.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Blä! Och bara tanken på hur många karlar som kissar utanför och droppar rakt ner på mattan...

Vet inte om det var du som sade det, men hursomhelst var det någon som berättade att de i Australien har heltäckningsmattor i sjukhuskorridorerna. Varför? Extra stötdämpning om någon svimmar, eller vad?!

Linda sa...

Hmm, uppsökte nog inget sjukhus i Australien, däremot fanns det, nästan mer än här, (fläckiga) heltäckningsmattor överallt på universitetet, även i korridorerna.